Pincészetünk története

A Belward névvel fémjelzett borokat Hásságy határában, Baranya szívében fekvő Pécs melletti gyönyörű kis faluban készítjük. Kilenc szőlőfajtát telepítettünk 33 ha-on a történelmi borvidéken, hogy mindegyikből önálló tételt készíthessünk. A fajtaválasztáskor kizárólag a minőség és a tradíciók követése volt a szempont, így túlnyomórészt fehérborszőlő fajtákkal foglalkozunk. A fajtákban rejlő sokszínűség teszi lehetővé, hogy kiemelkedő minőségű könnyebb gyümölcsös reduktív boroktól egészen a hordóban érlelt komplex testes borokat készítsünk minden évjáratban. Ezt is bizonyítja boraink által, az utóbbi években is elnyert számos hazai és külföldi elismerés. A természetes borkészítés lényege a szőlő kíméletes feldolgozása, amely a legmodernebb technológián alapul. Munkánk során a korszerű technológia megvalósítása mellett a hagyományok tiszteletben tartása a célunk. Rendíthetetlen munkával dolgozunk azon, hogy a Belward név egyet jelentsen a kiváló minőséggel.